Slogan atan 2 sendikacıya 3'er ay hapis cezası

Haber Giriş : 25 Nisan 2005 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Kayseri dönem sözcüsü Halil Ünal ve Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Şube Başkanı Orhan Karakaya hakkında, hükümetin ilan ettiği memur maaşlarını protesto etmek amacıyla 16 Temmuz 2003'te yapılan basın açıklaması sırasında AKP ve hükümete yönelik sloganlar attıkları gerekçesiyle açılan ilk dava takipsizlikle sonuçlandı.

SLOGAN = SÖVMEK

Ancak AKP'nin itirazı üzerine takipsizlik kararı kaldırıldı. İki sendikacının Kayseri 2.Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki yargılanmaları sonuçlandı. Mahkeme, basın açıklamasındaki hükümete yönelik eleştiriler ve attıkları sloganlar nedeniyle iki sendikacıyı ?sövme' suçunu işledikleri gerekçesiyle TCK 482'inci madde uyarınca üçer ay hapis cezasına çarptırdı. Hapis cezaları para cezasına çevrilerek ertelendi.

DOSYA YARGITAY'DA

AKP Genel Başkanlığı adına avukat Mehmet Savruk, davayla ilgili bilgi verirken, iki sendikacı hakkında Kayseri milletvekilleri adına tazminat davası da açtıklarını, tazminat davasının da sonuçlandığını bildirdi. Avukat Savruk, sendikacılar Halil Ünal ve Orhan Karakaya'dan parti aleyhine sloganları nedeniyle 3 milyar lira tazminat kazandıklarını, temyiz üzerine dosyanın Yargıtay'da bulunduğunu bildirdi.

3 YIL DAHA

Savruk, sendikacılar hakkında AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan adına açtıkları tazminat davasının ise Kayseri İkinci Hukuk Mahkemesi'nde görülmekte olduğunu kaydetti. Savruk ayrıca ?Hükümetin manevi şahsiyetini tahkir ve tezyif ettikleri' suçlamasıyla iki sendikacı hakkında takibat yapılması için Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulunduklarını, Bakanlık izin verirse; sendikacıların 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacaklarını söyledi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber